20 Şubat 2016 Cumartesi

EYELİNER 'IMIN KUYRUĞU


Bir eyeliner modasıdır gidiyor. Kuyruklu, kuyruksuz, ince, kalın, kedi gözü gibi çift kuyruklu vb. Bizler oryantalist ruhumuzdan dolayı malum abartılı Arap makyajını daha çok takip ediyoruz. Türk kadınlarının kaş ve göz yapıları da etkileyici olduğundan dolayısıyla eyelinerı abartma huyumuz Ortadoğu'dan gelme. Şu anda Avrupa ve Amerika eyeliner modasını terketmiş durumda.


Bu yazıda şu göz yapısı şöyle yapsın, böyle yapsın gibi yorumlar yapmıycam. Resimde gösteriyor zaten. Göz, kaş yapısıyla beraber, saç kesimi, saçın rengi, o an üzerimizdeki giysiler, tarzı, renkleri hatta abartayım havanın açık / kapalı olması dahi bir etken. Makyajda dikkatleri nereye çekmek istediğimizle alakalı. Eyeliner kalemle, jelle veya likit kalemle çekilebilir. En uzun süre dağılmadan kalıcı olması için jel eyeliner tercih edilmeli.


Alın elinize kalemleri aynanın karşısına geçin ve deneyin. Size en iyi yakışanı en iyi siz kendiniz bilirsiniz. Göz kenarına bant uygulaması yaparsanız çizgiler daha net olur ve etrafa bulaştırmadan daha keskin bir hat elde etmiş olursunuz. Bir olmaz, iki olmaz, beş olmaz ancak el mutlaka alışır. Daha olmadı şablonlar var. Gözün üstüne yerleştirin ve boşluğu boyayın, olsun bitsin. İlla siyaha takılmayın, lacivert, kahverengi, mavi, yeşiller de var. Her göz yapısında çok iyi durmayabilir o zaman sadece dip eyeliner olarak geçeriz olur biter. İsteyen pek tabi abartabilir.    
              

Sözler bazen gerçek olmayabilir, sözler herşeyi ifade edemeyebilir. Ancak gözler ruhların sır kapısıdır. Ve ruh sadece gözlerin içindeki manada kendini bulur. "Gözler ruhun aynasıdır" atasözümüze sadık kalarak saf ve masumane bir tavır ile bakan ve konuşan güzel göz müdür, yoksa güzel bakış mıdır? Bizi bayağı bir eskilere götüren buğulu, derin ve farklı bakışları eyelinerla yakalayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder