12 Şubat 2016 Cuma

OVERSİZE MANTOLAR VE PELERIN CEKET MODASI


Dış giyimde oversize mantolar ve pelerin modası son yılların en çok rağbet gören trendlerinden. Toplum olarak dış giyimde hep renk olarak siyahlar, kahverengiler, lacivertler, griler, fümeler giydik yıllar yılı, üniforma gibi. Renksizliği tercih ettik hep. Artık saks maviler, kırmızılar, bordolar, sarılar, yeşiller, kremler, beyazlar da trend, ne güzel, içimiz açılıyor. Gözümüz bayram ederken renkli olma hali de bir enerji veriyor. 



Oversize kabanlar, mantolar çok moda ve bu tarzı çok sevdim. Neden mi yıllardır süren kat kat, dar lahana gibi giysilerden sonra bu modellerle hiç kendimizi daralmış hissetmiyoruz. Hareket kabiliyetimiz gayet geniş. Kaban yerine uzun manto modelleri benim daha çok beğendiklerimden. Kesinlikle yaka kısmında boyna, fular veya atkı bağlandığında şıklığı ikiye katlıyor diyebilirim. Sanki bir vurdumduymaz havasında. Biraz ödünç alınmış gibi bir beden büyük duruşu, farklı farklı modelleri, biraz maskülen, hafif serseri bir imaj veriyor gibi oluşundan dolayı, sokak modası minvalindeki bu mantoları çok sevdik.



Pelerin ceketler hem spor hem şık, hem modern hem bohem bir görüntü oluştururken, Sherlock Holmes' un dişi versiyonu gibi. Zarif hem de hanım hanımcık. Pelerin tarihler boyunca kullanılmış bir giysi. Bir bere veya şapkayla, uzun eldivenlerle giyildiğinde kombinimiz daha bir tamamlanır. Sanki, çizmelerle daha bir yakışıyor gibi. Her beden ve vücut tipinin rahatça giyebileceği bir tarz. Pelerinin en önemli özelliği her iki yanda kolun dışarı çıkmasına imkan veren geniş deliklerinin olması. Ayrıca her markada bütçemize göre bu modellerden bulmamız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder