27 Şubat 2016 Cumartesi

AZALAN KİRPİKLERİMİZ VE "DERMOZİNC"


Birgün eczanenin önünden geçerken vitrinde gördüm ve bunu denemeliyim dedim. Ne de olsa eczane ürünleri, kozmetik mağaza ürünlerine göre birkaç gömlek üstündü. Bir aydır da kullanıyorum. Varolan mevcut kaş ve kirpiği çoğaltmıyor ancak daha hızlı uzamasını sağlıyor. Normal kirpiklerinizin yanında uzamaya çalışan, yavru kısa kirpikleri görüyorsunuz ve mutlu oluyorsunuz. İfade etmeliyim ki kaşlarıma uygulamadım çünkü benim için gereksiz kategorisindeydi. Kirpiklerim için aldım ve çok da düzenli kullanamadığım halde memnuniyet derecesini sorarsanız on üzerinden yedi diyelim. Düzgün bir kullanımda eminim daha iyi sonuçlar alınır. İnce bir fırçası var ve kolayca kirpik diplerine uyguluyorsunuz. Paraben ve koruyucu madde içermiyor.

Kaş ve kirpiklerimiz en çok stres ve kirli hava nedeniyle kurumadan dolayı dökülüyor. Kirpikde "Anagen" dediğimiz  doğal döngü yani aktif uzama süresi 30 - 45 gündür. Katagen (geçiş, gerileme aşaması) ve Telogen (dinlenme aşaması) süreçleriyle beraber şu sonuca varırız : Bir saç kılı 3 - 6 yıllık bir döngüye sahipken bu kirpikde 3 - 4 aydır. Kirpiğimizin neden saç kılından daha kısa olduğunu şimdi anlamış olduk.



Bu konuda en çok hint yağı ve badem yağı iyi sonuçlar veriyor. Eski kurumuş bir rimel fırçasını temizleyip kirpiklerime bu yağ karışımlarını sürmeyi denemişliğim vardır ancak olmuyor. Olamıyor çünkü yatmadan önce yapılan bu işlem ne kadar dikkatli sürseniz de gözünüze kaçıyor ve göz yanmasıyla beraber bir işkenceye dönüşüyor. Kirpik yapayım derken göz mü çıkarayım? Başarabilenler kaşlarında kullanabilir en azından o zaman göze kaçma riski yok. Ürünün fiyatı aldığım zaman fiyatı 75 tl idi. Sabah ve akşam sürülebilir. En çok da kirpiklerde nemli bir görüntü vermesini sevdim.




3 yorum:

  1. badem yağını ben de boş bir maskara kabına koyup değerlendirdim ama dediğin gibi göz yakma işi bir işkenceye dönüşebiliyor

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen öylem benim ameliyatlı gözlerimde hele mahvoluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Evet aynen öylem benim ameliyatlı gözlerimde hele mahvoluyorum.

    YanıtlaSil