24 Aralık 2015 Perşembe

BURNUMUZU HOKKA YAPALIM


Genelleme yapamayız ancak millet olarak burun yapımız bir çoğumuzun kemikli, burun ucu düşük, etli, burun ucu sivri veya eğri olabilmektedir. Ülkemizde estetik ameliyatlarının en fazlası burun estetiğinde gerçekleşmekte. Estetik kaygıyı bir kenara koyalım, kulak burun boğaz doktoruna gidip de, burnumuzda deviasyon olduğu gerçeğini duymayanımız yoktur herhalde. İnsana en çok hava veren uzvumuz burnumuzdur. Estetik sonrası özellikle bazı kişileri olumlu anlamda yüzüne çok yakışır bir şekilde dönüştürdüğü de bir gerçektir. Güzel şekillisini gördüğümüzde, gözümüz ister istemez bakar, güzel burunlu çocuklarda ise bir ısırma isteği uyandırır. 

Öncelikle bu kusurları makyajla kapatma işlemi için, açık ve koyu tonda fondöten gereklidir. Cildimizden iki veya üç ton koyu fondöten, kusurlarımızı ve göze batan noktaları geri plana almaya, tenimizden en fazla bir ton açık renk fondöten ise öne çıkarmaya yarayacaktır. Kapatıcımız olmazsa olmazımız zaten. Şunu net bir şekilde ifade edelim ki bu uygulamaların gündüz makyajından ziyade gece makyajında uygulanması daha doğrudur. 

Kemikli bir burnumuz varsa:   Bu kemiğin üzerine koyu renk kapatıcıları veya fondöteni uyguladıktan sonra bir makyaj fırçası ile kapatıcının eşit şekilde dağıtılmasını sağlayabiliriz. Bu uygulama ile kemik yapımızı normal bir görünüme indirgeyebiliriz.

İri ve etli bir burnumuz varsa:   Biz burnumuzun daha ince ve kalkık görünmesini istiyorsak, burnun yan hatlarından koyu fondötenle yukarıdan aşağıya bir hat çizilir ve ince bir fırçayla iki tarafa bu koyuluk yedirilir. Burnun üst kemiğine de boydan boya açık renk fondöteni veya açık renk kapatıcımızı sürüp, ince fırçamız veya makyaj süngeri ile minik tampon hareketleri ile yedirilir. Video tam bunu anlatmaktadır. 

Uzun bir burnumuz varsa:   Burada yapılacak olan koyu renk fondöteni veya kapatıcıyı burun ucumuza uygulamak. Koyu renk gölgelendirme o uzunluğu nötr hale getirir. 

Burnumuz düzgün, ince diyelim ve biz bunu daha bir vurgulamak istersek sadece
burnumuzun ucuna açık renk kapatıcı uygulayabiliriz.

Bu uygulamaların üzerine mutlaka sabitleyebilmek için transparan pudra uygulanmalıdır, yoksa uzun süre dayanmaz. Artık kontür sanatı, makyaj sihirlerinin olmazsa olmazı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder