21 Aralık 2015 Pazartesi

MASAJ MASAJ MASAJ


Arada bazen yaklaşık ortalama bir saat, dış dünyanın tüm kargaşasını, tüm stresinizi dışarıda bırakın. Fiziksel, ruhsal, zihinsel arınmaya kucak açın. İnsanlık tarihi kadar eski, Yunanca'da 'yoğurma' anlamına gelen, rahatsızlıklarımıza kesin bir tedavi yöntemi olmayıp ancak tedavinin kolaylaşmasını ve hızlanmasını sağlayan basit gibi görünse de usta ellere bırakılması gereken uygulamaya yani masaja bir şans verin. Hangimiz çocukluğumuzda minik rüşvetler karşılığı yere uzanan büyüklerimizin sırtına, beline çıkmadık, o engebeli sırtta çocuk ayağımızla akrobasi yapmadık? 'Ez ez, biraz sağa, olmadı, biraz sola git, hıh tamam orası' falan gibi uyarıları dikkate almadık?

Alerji, astım gibi rahatsızlığı olanlar ortamdaki kokulu mum, aroma, tütsü gibi kokulara karşı hassas olabilir ve bu önemli bir detaydır. Temiz ve konsepte uygun bir ortam, tertemiz havlular, new age müzik ve parmakları şifalı masajcınız. En az ayda bir kere yaptırılması gereken eylem, fiziksel etkisi maksimum iki günlük rahatlama şeklinde ortaya çıksa da, psikolojik etkisi daha uzun sürer. Her türlü gerginliğin, huysuzluğun ve hatta abartalım, mutsuzluğun izlerinin silinmesine yardımcı olur. Bitiminde açılan gözlerin dünyaya daha parlak bakmasına sebebiyet veren huzurun göbek adı. Hatta bazı masajlarda o süre içinde ruhun bedenden ayrıldığına şahit olabiliriz. Üstüne mis gibi uyku da cilası olur.


Bizde eski zamanlarda masajdan anlaşılan, hamama gidildiğinde "kese - sabunlama - masaj - yıkama" işini topluca yapıp genelde bahşiş usulü çalışan kişilerin eline kendimizi teslim etmekti. Hani erkeğine tellak, kadınına natır dediğimiz. Vücut insanın en önemli ve en özel elbisesidir ve siz ona dokunulmasına izin veriyorsunuz. O halde bu işi yapanların standartları ve denetimi sıkı olmalıdır. Sonuçta yenilenerek yeniden doğmanıza sebep olan ve bağımlılık yaratan bir eylemdir.

Kırıklarda, tümörlerde, hamilelerde, ateşli hastalıklarda uygulanmaz. İsveç masajı, spor masajı, aromaterapi masajı, Thai masajı, refleksoloji, derin doku masajı, anti selülit masajı ve bölgesel masajlar gibi birçok çeşidi vardır. Genel uygulama teknikleri ise sıvazlama, ovma, yoğurma, titretmedir. Uygulamada ise susam yağı, zeytin yağı, hindistan cevizi yağı kullanılabilir. Bunun  yanında çok yorgun ve stresli olanlara lavanta ve okaliptüs yağı kullanabiliriz. Lavanta zihin açıcı, okaliptüs ise bedeni diriltici etkiye sahiptir. Gergin insanları yatıştırmak için bergamot ve yasemin yağı, adet öncesi kadınlarda sinirliliği yatıştırmak için ylang ylang yağı, ağrılar varsa nane yağını öneriyoruz.

Masaj, kilo verme programı uygulayan kişiler tarafından düzenli olarak yaptırıldığında, boşalan yağ hücrelerini sıkıştırarak sarkmalara engel olur. Vücuttaki deformasyonu engeller, kasları rahatır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Felç, romatizma, kanser vb. gibi hastalıklarda doktor önerisi doğrultusunda yapılan masajlar, hastanın ağrılarını azaltır, beden ve zihin açısından olduğu kadar psikolojik yönden de rahatlamasını sağlar. Masaj yaptıran kişi kendini daha enerjik hisseder. Günümüz hayat şartlarının ortaya koyduğu olumsuz etkilerden (stres, yorgunluk vb.) kişinin uzaklaşmasını sağlar. Baş ağrılarının (migren gibi) doğurduğu atakları azaltır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Cilde esneklik kazandırır. Metabolizmayı hızlandırır. Bedeninizi ödüllendirin bence geç kalmadınız.


1 yorum:

  1. Bakırköy masaj salonumuzda uyguladığımız hawai masajı, Bir veya birden fazla terapist tarafından yapılan yumuşak Hawai Masajıdır. Sırt ve karın bölgesi üzerinde el ve kol gezdirme, egzotik tomurcuk kokular ve şifa vaat eden şarkılarla insan adeta rahatlamaya itilmekte. Hawai masajı, rahatlamak amaçlı uygulanan bir tekniktir. Sadece tek bir seferde mutluluk ve rahatlamayı ortaya çıkarır. Bakırköyde bulunan Fabrique Spa’ya gelerek hizmetimizden yaralanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

    YanıtlaSil