5 Aralık 2015 Cumartesi

BB, CC VE DD KREMLER, ÖZELLİKLERİ VE FARKLARI

BB krem yani 'Blemish Balm' veya 'Beauty Balm' diye adlandırılan sürekli duyduğumuz ancak içeriği hakkında çok az şey bildiğimiz kremler Kore menşeilidir. İçeriği hem nemlendirici, hem antioksidan, hem SPF yani güneş koruma ve su bazlı olma özelliğine sahiptir. Fondötenlere göre daha hafif, renkli nemlendiricilere göre daha yoğun bir özelliğe sahiptir. Amaç cildi daha pürüzsüz ve beyaz göstermek çünkü renk verme özelliğine sahiptirler. Yoğun oldukları için çok az kullanmak yeterli olmaktadır. Mükemmel bir makyaj altı bazı gibi de düşünülebilir. Kullanıyorum ve de çok memnunum. Nemlendirici sür bekle, güneş koruyucu sür bekle, fondöten sür bekle durumları sizin zamanınızı çok çalıyorsa bu kremler tam size göre, çünkü bir sürüşte üç adımı atlamış oluyorsunuz.
CC krem yani 'Colour Correcting' dediklerimiz BB kremle kıyaslayınca cildin renk tonunu ayarlayan ve daha hafif yapıda ürünlerdir. Yüzünde kızarıklık varsa, solgun bir cilt yapısına sahipseniz CC kremler cildin rengini düzenlemede etkindirler. 
DD krem yani 'Dynamic Do - All' diye adlandırılanlar ise BB ve CC kremlerin bir karışımıdır. Yoğun ve derinlemesine nemlendirme özelliği ile cildi yaşlanma ve dış etkenlere karşı koruyor. İçeriğinde yok yok: Cilt sıkılaştırıcılar, bitkisel maddeler, aydınlatıcı, canlandırıcı içerikler, anti-aging içerikli antioksidanlar, matlaştırıcı ve sivilcelere karşı anti bakteriyeller.
Ülkemizde ilk BB kremlerle Watsons mağazalarında Güney Kore' nin sadece bu mağazaya özel ürettiği 'Pure Beauty' markası ile tanıştık. Hem fiyat ortalaması hem kalite açısından iyi bir marka. Sonra yine Kore markası olan 'Missha' ürünlerini internetten temin edebilirsiniz. Üçüncü Kore markası 'Skin 79' ürünleri sadece Ankara' da bir alışveriş merkezinde mağazası olmakla birlikte yine internet üzerinden satılan bir markadır. Bu üç marka BB ve CC krem cennetidir. Bunların dışında Avon' dan tutun da, Loreal, Maybelline, Garnier ve sayamadığım tüm markaların bu kremleri mevcut. Rossman mağazalarına özel 'Alterra' diye doğal içerikli markanın da bu kremleri mevcut. Bu markayı da henüz yeni keşfettim. Kozmetik, kimya mühendisliği ve Almanya' ya bu anlamda güvenim sonsuz. Rossman malum Alman alışveriş mağazalar zinciri ve henüz çok yayılmadı şubeler bazında. Sadece yine de her gün aralıksız kullanmayın derim, devamlı kullanıldığında yüzü yorabiliyor, özellikle hassas ciltlerde bu daha çok hissedilebiliyor. Bu cümlem bütün kozmetik ürünleri için geçerli tabiki. Tercih sizin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder