7 Aralık 2015 Pazartesi

İTİNA İLE OMEGA 3 DOSYASI AÇILIR, ANCAK KAPANIR MI ? BENCE KAPANMAZ


Halsizlik çekenler, çok çabuk yorulanlar, sabah yataktan kalkamayanlar, gece uyuyamayanlar, çocuğu olanlar okusun. Ben de aynen böyleydim. Balık yağı kullanmaya başladıktan sonra hayatımın ivmesi değişti. Yorulmuyorsunuz, enerjik oluyorsunuz, önceden sizi geren konulara daha pozitif yaklaşıyorsunuz, sinirlenmiyorsunuz, daha sağlıklı düşünüp konulara çok iyi odaklanıyorsunuz. En komiği bir mutluluk, bir gülümseme hali ki sormayın. Bir neşe, pür neşe.


Sağlığımız için çok önemli, hem çok faydalı, vücuda en çok gerekli olup da vücudun üretemediği, ayrıca dünyada pazar payı olarak sınırları, büyüklüğü tahmin edilemeyen, hesaplanamayan devasa bir alandan bahsetmek istiyorum : Omega 3 mevzusu. Yanlış bilgiler ve yönlendirmeler ortalıkta peynir ekmek gibi maşallah. Başta balık, ceviz ve keten tohumunda bulunur. Elbette hayvansal omega bitkisel olana göre daha kalitelidir. Yağ asitleri ile çevrili olan, vücudumuzun en küçük yapı birimi olan hücrelerimizin içine bir taraftan besinler girer, diğer taraftan zararlı bileşenler dışarı atılır. Hücrede bu görevin yapılmasını sağlayan temel hücre yapı taşı ise yağ asitleridir. Yani omega 3' de bulunan EPA, DHA' dır. Bugün tıp dünyasında otorite kabul edilen Erkan Topuz, Osman Müftüoğlu, Canan Karatay birçok açıklamalarında Omega 3' ün dışarıdan takviye olarak alınmasını, balık yağı hapının mutlaka kullanılması gerektiğini defalarca ifade etmişlerdir. Soğuk denizlerde hatta Kuzey Kutbu'nun balıklarından üretilen balık yağını kullanın çünkü balıklar soğukta çok iyi yağ tutarlar ve en iyi, sağlıklı EPA DHA bu balıklarda bulunur.

Balık yağı, ömrümüz boyunca  kullanılması gereken tek vitamin. Ancak burada yanıldığımız nokta şu. Önemli olan balık yağından ziyade, içindeki bize gerçek faydası olan 'yağ asiti' dediğimiz EPA, DHA' dır. Piyasada satılan birçok markanın kilo aldırmasının da nedeni budur, çünkü içeriğindeki etken maddesi çok azdır. Boşuboşuna yağı yut babam yut.

Dünya Kalp Cemiyeti der ki "her normal, sağlıklı birey günde 1 miligram EPA, DHA almalıdır." Sadece yediğimiz gıdalarla bunu almamız mümkün değil. Düzenli balık yağı kullanarak romatoid artriti, astımı, psikiyatrik rahatsızlıkları, damar tıkanıklığını, kanseri yenebilirsiniz, kalp krizi riskini minimuma indirebilirsiniz. Çağın vebası şekeri kontrol altına alabilirsiniz. Çevremde birçok kişide bunun örneklerini yaşadım. Yaşamadığım, tecrübe etmediğim, emin olmadığım hiçbir şeyi de yazmıyorum. Zamanında ve düzenli, gerektiğinde başka vitaminlerle takviyelerle ve tabiki de doktor kontrolünde alınmalı. Alınmazsa işte böyle kalp krizleri, kanserler ortalığı kasıp kavurur. Japonya' da bu konu tamamen Sağlık Bakanlığı' nın kontrolündedir, bebek doğduktan itibaren balık yağı kullandırılır ve bizim gibi ülkelerde  kalp krizi oranı ölümlerde % 50' lere yakınken Japonya' da % 12' lerdedir.


Bir felsefem vardır : Ölmek korkulacak birşey değildir bende, ancak arızalı ve birinin yardımına muhtaç olarak yaşamayı hiç istemem. Kaderdir, şans veya şanssızlıktır elbette ancak bazı şeyleri de biz hatalar yaparak çekeriz kendi hayatımıza. O zaman da sızlanmayacaksın, aklın ve bilimin gölgesine sığınacaksın.

Faydaları ; Beyni geliştiriyor, görmeyi güçlendiriyor, felç riskini düşürüyor, kalp krizini engelliyor, ritim bozukluklarını azaltıyor, hafızayı destekliyor, kilo verdiriyor, depresyonu önlüyor, eklemleri yağlıyor, kansere karşı güçlendiriyor, kan basıncını dengeliyor, trigliseridi azaltıyor, iyi kolesterolü yükseltiyor, kanı inceltiyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Çocuklarda kullanılması kesinlikle çok gereklidir, derslerinde başarılı olabilmeleri omega 3 sayesinde odaklanabilmeleri ile mümkündür. Ergenlikte de boy uzatır. Düzenli kullananların cilt gözenekleri sıkı, kapalı, yüzleri ve bakışları parlaktır. Ne yaptım ettim konuyu yine mutlaka kendi alanıma bağladım.






2 yorum:

  1. son zamanlarda sıkca bu konuya değiniliyor. Günümüzde herşeyin hormonlu ve sunni olması dogru beslenemememize neden oluyor bu nedenle cok erken yaşda yaşlılık hastalıklarına yakalanıyoruz.Omega3 vucudumuz için büyük ihtiyaç... Teşekkürler Emelim..

    YanıtlaSil
  2. Ne demek Mineciğim. Ne güzel de özetlemişsin konuyu

    YanıtlaSil