Oje, kalıcı oje, takma tırnak, protez tırnak ve tırnak süsleme çılgınlığı öyle bir başını almış gidiyor ki, aklınız mantığınız durabilir. Gelişmelerin hızına ve yağmur gibi gelen yeniliklere yetişemiyorsunuz. Geçen sene eğitimini de aldığım bu alanda kullanılan malzemeler, aletler, aparatların çokluğu ve çeşitliliği başımı döndürdü. Hangi birini, neyi anlatayım? Bilemedim o yüzden sadece bir genel girizgah olsun bu sefer.
Hocanız, yıllardır bu meslekte tecrübeli ve birçok şöhretli isimle çalışmış biri olunca, tüm yeniliklerden haberdar oluyorsunuz. Hayattaki en büyük şansım karşıma çıkan insanların hep işinin ehli ve doğru insanlar olması. Hadi "tırnakta ebru sanatı" nı anladıkta, "tırnak piercingi" ne olmakta? Ve onu takmak için "tırnak makkabı". Benim kopma noktam "olumlu anlamda" tabi, bunu duyduğum andır.
Niye takma tırnak veya protez derseniz bu da farklı bir yazı konusu olabilecek bir soru. Çünkü özellikle gençlerin tırnakları, tırnak yeme alışkanlığını bir kenara koyarak söylüyorum ki, beslenme alışkanlığından mı, hava kirliliğinden mi ya da sürekli bir sınav geçme gailesinin yarattığı psikolojik stresden mi bilinmez ancak çok kötü ve şekilsiz. Bana göre bu hiç de azımsanmayacak bir sağlık problemi ve katlanarak büyüyor. Dolayısıyla tırnak bakımı ve süsleme sanatı tüm sınırları zorluyor. Şöhret dünyasından ilk Hande Yener, bu uygulama ile sektörün bu yönüne dikkat çektirmeyi başardı. Ha bu yöntemleri kullanmak sağlıklı mı? Kimin umurunda, çağımız dış görüntünün çok önemli olduğu zamanlar, kendimizi iyi hissetmemiz dış görüntümüzün iyi olmasıyla alakalı. Ailemizde, sosyal çevremizde, iş ortamımızda ilk görüşte pozitif etki yaratmak kadın, erkek herkesin çabası. Dış görünüş, ilk intibada büyük payı olan ancak "insanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır" gerçeğini de değiştirmeyen bir algı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder