31 Ocak 2016 Pazar

BOT TUTKUSU



Ayakkabı, çizme ve botlarda, gitti gidiyor, bitti bitiyor. Son artık aldın aldın, sezon kapanıyor. Son iki üç yıldır zımba ve fermuar detaylı modeller revaçta. Bu modellerin deri ceket ve montlarla, müthiş uyumunu artık siz hayal edin. Hani derler ya "ne giydiğin değil ne ile giydiğin önemli". En sevdiklerimden military modasının da bir tamamlayıcısı. Tabi daima en sadesinden alayım eğer mümkünse. Türk kadınlarının ortalama ayak numarası 38. Bu numaradan büyüklerin çok aşırı ısrar etmemesi gereken modeller. Elbette ne kadar genelde klasik modellerde takılsam da bu son yılın bot ile ayakkabı arasında kalan ve genelde topuklu ve platform tabanlı bootielerini çok beğendim. Bilekte bitiyor olması müthiş bir kullanım kolaylığı ve rahatlık sağlıyor. Kolayca giy, kolayca çıkar. Püsküllü olanları da bohem esintisini hayatımıza sokmakta. Hafif maskülen, sert modeller ancak bir o kadar da iddialı ve hoş.





Siyah renk tasarımlara ağırlık verilmiş olsa da, kahvenin tonları, lacivert, vizon ve bordo gibi alternatif renkler de sözkonusu. Camel rengi her dönem vazgeçilmezim, onun o aykırı ve sırıtan rengi benim için zamansızlığı çağrıştırıyor. Kullanım alanınıza göre deri veya süet olabilir. Taytın altında, kotlarla, kadifelerle, eteklerle, tek parça elbiselerin altında inanılmaz güzel duruyor. Sanki her kıyafetin altına uyum sağlıyor ve tamamlıyor. 


Marka seçiminde ortopedik yapısının rahatlığı, çabuk deforme olmaması benim birinci kıstasımdır ve feci takıntımdır. Zaten ilk giydiğimde belim bana doğru sinyali gönderir, rahat mı değil mi? Daha ilk yağmuru gördüğünde şekli bozulmamalı. O yüzden Divarase, Nine West, Elle, Aldo, Nursace kesinlikle yıllardır tek geçtiğim markalar. Kalbimin şampiyonu ise Nine West' dir. En topuklu modelini giy ve kilometrelerce yürü, ne bir rahatsızlık ne birşey hissetmezsiniz. İster püsküllü, ister kenarı kürklü, ister western model, ya da önden bağcıklı yok yok yani bu sene. Resimlerdeki en favori botumu söylemeyeceğim. Aceleyle bunları bayağı bir seçerek seçtim.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder