6 Aralık 2015 Pazar

İTALYANLAR

Kütüphanede gözüme takıldı, "İtalyanca Aşk Başkadır" kitabı. Bir dönem ne popülerdi. İtalyanlar geldi aklıma sonra. Hemen hemen beş dakikalik bir süre içinde önce avaz avaz kavga edebilen, sonra kahkahalarla gülebilen ve kolkola şarkı söyleyerek finali yapabilen insanlar topluluğu. Avrupa'da Türklere en çok benzeyen millet. Yalnız en büyük fark; Türkler hayattan acı çekmek için, İtalyanlar ise hayattan zevk almak için yaşarlar. Giyimlerine ve özellikle de güneş gözlüklerine çok önem veren bizlerin rahatça anlaşabileceği Akdeniz ülkesi. Ülkemiz ve genel dünya erkeklerinin aksine sadece siyah ve kahverengi tonları giymezler kırmızı ve turuncu pantalonla dolaşabilirler. Bu özelliklerinden ötürüdür ki İtalyanlar dünyada modaya şekil verirler. Onlar değişime ayak uydurmayı aşmış değişimin sebebi olmuşlardır. Neyse işte İtalyanca bir klasik gelsin madem.


2 yorum:

  1. Beni yazar ile tanıştıran kitabıdır.
    O günden sonra en sevdiğim yazar olmuş, ve kütüphanemde onun için bir bölüm bile ayarlamıştım.
    Bütün kitapları bir tek eksikle bende, bir tek bu kitap hariç, çünkü başkasından alıp okumuştum. Kendisin öldüğüne çok üzüldüm. Çok değerliydi

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Goncam,birçok kitabını okudum ancak hiçbiri bundaki lezzeti vermedi.İrlanda demek edebiyat,tiyatro demek.Çok fazla yazar çıkıyor.

    YanıtlaSil