6 Kasım 2015 Cuma

BAROK DÖNEMİ' NDE GİYİNMEK

1600 - 1700' lü dönemde ilk tohumlarının Fransız saraylarında atıldığı, zenginliğin, görkemin, ağır süslemelerin, göz alıcı renklerin ağırlıkta olduğu giyim tarzı, günümüz modasında dahi zaman zaman ilham kaynağı olmaktadır. Benim hep imrenerek hayranlıkla izlediğim bu dönemin karakterize parçalarının modernize edilmiş izlerini mutlaka günümüzde görürüz. Moda dediğimiz nedir ki, sürekli aynı döngü.

Sanat, heykel, resim, edebiyat, mimari ve müzikte herşeyin abartıldığı barok döneminde herşey, aşırı dekoratif efektler, dram, gerilim, coşku ve bazen kendini beğenmiş ihtişam ile karakterizedir. Giysilere uyarlanan çift sıra drape, pile ve farbalardaki işlemeli taşlar. Şatafatlı kostümleri en iyi anlatan ”altın varaklar ve gül desenler"dir. Koyu renkte ipekler, brokarlar, keten yakalar ve dantelli kumaşlar kullanılır.

Ülkemizde en çok taklidi üretilen marka Dolce Gabbana, Barok Dönemi'ni koleksiyonlarında en iyi yansıtantır aynı zamanda. Hani gelseler ve Eminönü, Sirkeci, Mahmutpaşa üçgeninde sahtesi satılan kreasyonlarını görseler ne düşünürlerdi acaba? Her dönem bazılarımız, en çok parayi D&G si en büyük puntolarla yazılmış ürününü bazende kemerini bayılarak, göğsümüzü gere gere giymişizdir. Parfüm, gözlük ve saatleri de ayrı bir özeldir. En sevdiğim stillerden Barok giyimin en top defilesi videoda. Altın sırmalar, işlemeler, pelerinler, zarif taçlar, aksesuarlar, şifonlar, danteller daha ne olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder