14 Kasım 2015 Cumartesi

AYAK SAĞLIĞI



Anlattığım herşey tecrübeyle sabittir. Çok fazla karışımlar içeren, maske, kür tariflerim var ancak bunları şimdilik paylaşmıyorum. Mümkün olan en sade en basit tariflere devam. Ayaklarımız, tüm yükümüzü taşısalar da, güzellik ve moda uğruna giydiğimiz dar ve yüksek topuklu ya da çok düz ayakkabılar ile en ihmal ettiğimiz organımızdır. Öncelikle aynı ayakkabı iki gün üstüste giyilmemelidir. Çünkü ayağın nemini alan ayakkabı bir gecede kurumayabilir. Nemli ve kapalı ortam her zaman sağlıksız bir ortamdır ayaklar için. İkincisi ayakkabının topuk meselesinde. Yani aman bunlar çok rahat geliyor diye sürekli aynı ayakkabıyı giymek çok sakıncalı. Örneğin bir gün babet veya türevleri gibi düz ayakkabı giyildiyse, ikinci gün alçak topuk, yüksek topuk, spor ayakkabı, dolgu topuk vb. yani farklı topuklar farklı yapıda ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayak tabanı, bileği ve parmak sağlığımız için bunları yapalım. Ayak bileğimizi hergün şaşırtmalıyız.

"Çay ağacı yağı" diye birşey var, mikrop öldürücü, antiseptik, mantar, bakteri, virüslere karşı koruma duvarı oluşturuyor, ayak parmaklarınız özellikle de tırnaklarınız için mutlaka kullanın derim. Çok muhteşem bir ürün, kokusu da mis.

Refleksoloji ise ayak tabanındaki refleks noktalarına, el ve parmak teknikleriyle basınç yaparak uygulanan kökeni Çin'e dayanan 5000 yıllık bir uygulama. Seans boyunca ayaktaki tüm refleks noktaları el hareketleriyle tek tek uyarılıyor. Ayak masajı ve bakımı ile ölü deriden arındırarak nefes almasını sağlıyoruz. Ayak masajı kan dolaşımını düzenler, ödemi atar, yorgunluğu alır ve sonuç olarak kişiyi rahat, hafif ve mutlu hissettirir. Bu çağda yeni yaşam tarzıyla beraber o kadar ihtiyaç ki bu konular o yüzden her köşe başında 'Ayak Sağlığì Merkezleri' açılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder