19 Kasım 2015 Perşembe

MUCİZE MOLEKÜL HYALURONİK ASİT


Vücudumuzdaki en yaygın doku "bağ dokusu"dur. Bu dokunun kötü tarafı hücre sayısı az, iyi tarafı ara maddesi ve lifi çoktur. Bağ dokusu ne yapar? Kemik, kas, kan damarı, sinir gibi birçok dokunun bütünlüğünü sağlar, yani inşaattaki çimento gibidir. Çimentonun içindeki farklı bileşenlerden en önemli ve hayati öneme sahip olan organik bileşen, hyaluronik asittir.

Cildin yaşlanmasının nedenlerinden biri de hyaluronik asit stokunun azalmasıdır. 25 yaşından sonra üretimi azalmaktadır. Bu molekülün kendi ağırlığının 1000 katı fazla su tutma özelliğine sahip. Bu da deriye sürekli bir nemlilik sağlıyor ve cildi genç gösteriyor. Hyaluronik asitli kremler, serumlar derinin nem oranını artırır, deri üzerinde ince bir tabaka oluşturur, yumuşaklık ve esneklik kazandırır. Ancak dışarıdan verilen ürünlerin deri altına hapsolması ve etki etmesi, kalıcılığı daha zordur.

Yumuşak jel tablet şeklinde ağız yoluyla da alınabilir. Ben bu ikinci şıkkı tercih edenlerdenim, geçen yıl bir kutu kullandım ve çok memnun kaldım. Cildime hiç krem sürmesem de çok nemlilik hissi verdi. GNC, SOLGAR, FOREVER markası piyasanın en iyisi. Derin çizgileri ve cilt tonunuzda matlık istemiyorsanız sözüm size, daha parlak, genç, canlı, elastik bir cilt için kullanın derim. Ayrıca eklemlerin yağlanmasını da sağlar. İnsan gözünün % 80' inin hyaluronik asitten oluştuğu düşünülürse kullanımında gözün daha iyi görmesinde de çok etkilidir. Doğal yollardan ise paça, incik gibi kıkırdaklı ve kemikli etlerin suyu da hyaluronik asit takviyesi için yardımcı olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder