30 Kasım 2015 Pazartesi

EN MASUM UYGULAMA : PRP




Kişiden alınan kanın özel bir tüpe konularak santrfüj edildikten sonra elde edilen platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın yine aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesidir. Derma kozmetik alanında mucizevi bir tedavi yöntemidir. Yoğun olarak yüz mezoterapisi ve saç dökülmesi tedavisinde kullanılmaktadır. PRP tedavisinde elde edilen bu plazmada, yoğun miktarda trombosit (pıhtı hücreleri) ve lökositler (beyaz kan hücreleri) mevcuttur. Aktive olmuş trombositler ve lökositler büyüme faktörleri salgılar. PRP yönteminde, büyüme faktörleri kök hücrelerin göçünü ve çoğalmasını tetikler. Böylece dokuda yenilenme meydana geldiği düşünülmektedir. Bu yöntemin en önemli avantajı, hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır. 

PRP tedavisinde cilt yenilenmesi kalıcıdır. Ancak yaşlanma süreci devam ettiği için devamı gereklidir. Estetik dünyasına adım atacaksam en masumu ve en yan etkisiz olan bu yöntemi tercih ederim ve mutlaka burada da deneyimlerimi paylaşırım. Yaptıranlardan biliyorum, insanın kanının kendisine ne kadar faydalı olduğunu görseniz şaşarsınız. Cilt yeniden yapılanıyor, parlıyor ve gençleşiyor.

PRP medikal bir uygulamadır ve mutlaka doktor tarafından uygulanmalıdır. Minik iğnelerle yaklaşık yarım saat süren bir uygulama ve çok az acı oluyor elbette. PRP, yani trombositi bol olan kısım ya mezoterapi yöntemiyle yüz, boyun, saç vs istenen bölgeye uygulanıyor. Böylece dokulardaki hasarın ya da yaşlanmanın etkilerini geriye çevirecek doğal büyüme faktörleri istenen bölgeye verilmiş oluyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder