2 Kasım 2015 Pazartesi

VÜCUT TİPİM NE ?


1-) Armut Şekline Göre Kıyafet Önerileri : İnce bel ve geniş kalçalar. Jennifer Lopez, Beyonce bu vücut tipinin ünlülerinden. Küpe, kolye gibi aksesuarlar gözleri, geniş kısımlarınızdan yukarı bölgelere çekecektir. Çok dar olan kıyafetlerden kaçının, baskılı ve renkli üstler giyerek dikkatleri alt bölgelerinizden uzağa çekin. Fazla bol üstler daha kilolu gözükmenize neden olacaktır. Üstler üzerinize oturmalı, bluzlar ve ceketler kalçanızı sakınmak için ara boy değil uzun yada kısa olmalıdır. Alt bedende desenli, çok renkli yerine koyu renkleri tercih edin. 

2-) Kum Saati Şekline Göre Kıyafet Önerileri : Küçük kemik yapısı, belirtili bel, düzgün bacaklar ve kavisli kalçalarınız vardır. Ünlüleri Scarlett Johannson, Sophia Loren. Vücudunuzu saklayan dalgalı üstlerden kaçının, büzgülü kıyafetler belinizi vurgular ve bacaklarınızı ön plana çıkartır. Düşük belli pantolonlar giyin. Üstünüze giydiğiniz kıyafetin tam kalça hizanızda bitmemesine özen gösterin. Üzerinize oturan üstler giyin. Büyük boy bedenlerden de uzak durun.

3-) Elma Şekline Göre Kıyafet Önerileri : Dolgun göğüsler ve geniş karın bölgesiyle kiloların üst bölgede toplandığı sık rastlanan vücut tipidir. Ünlüleri ise Catherine Zeta Jones, Oprah Winfley. Kalça, basen dar ve ince bacaklar sözkonusudur. Dikkatleri üst bölge yerine alt kısma çekmek gerekir. V yaka bluzlar, düz renk gömlekler, dikey çizgili elbiseler veya gömlekler tercih edilebilir. Mini etek yerine yüksek bel pantolonlar giyilmeli.

4-) Dikdörtgen Şekline Göre Kıyafet Önerileri : Kare vücut tipi de denilen bu kategoride üst bedeniniz ve alt bedeniniz eşit şekildedir. Göğüs kafesi büyüktür, bedeninizin alt kısmı düzdür ve bacaklarınız incedir. Cameron Diaz ve Gwyneth Paltrow bu vücut tipi için iyi bir örnektir. Kolsuz üstler mükemmel omuzlarınızı vurgular. Omuzları ne kadar vurgularsak bel o kadar ince görünür. Straplez elbiseler, yakası fırfırlı, katlı bluzler, kıvrımlı yakalar tam size göre. Aynı şekilde askılı atletler, yüzücü atletler de size çok yakışacak. Genelde bacaklar vücuda göre daha ince olduğu için etek ve pantolon seçimlerinde renkli ve desenli kumaşlara yönelebilirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder