7 Kasım 2015 Cumartesi

DEKORASYONDA MİNİMALİZM


1960' larda Amerika'da başlayan "sadelik" üzerine ortaya çıkmış, sanatsal biçimin aşırı yalınlığını savunan bir akımdır 'minimalizm'. Amaç en az sayıda renk, değer, biçim, çizgi ve dokuya indirgeme yapmaktır. Tasarımdaki karşılığı en az malzemeyle, en yalın, en ekonomik, en işlevsel sonuca gitmektir.


Hayat hepimiz için gitgide daha zor, karmaşık ve gürültülü bir hal aldıkça bari evlerimizde huzuru ve sakinliği arar olduk. En sade renkler, düz hatlar, en asgari aksesuar kullanımı. Dekorasyonda renkler bej, krem, şampanya, deri koltuklar. Tabi baştan aşağı deri mekanlar yaratmaktan bahsetmiyorum. Aslında minimalist tasarımlar her zaman mekanı daha geniş gösterip evlerimize derinlik verir ve hem sakindir ortam hemde gözümüzü fazla yormaz. Temizliğide kolay olacaktır.


Duvarlar doğal renkler olsunki eşyalar ön plana çıksın. Incık cıncık biblolar, işlevi olmayan gereksiz kalabalık eşyalara, abartılı objelere yer yoktur bu tarzda. En iyi temsilcisi olan marka şüphesiz İkea'dır. Aslında evin tüm odalarında aynı tarzı uygulamak sıkıcı ve monoton olabilir. Belki bir veya iki oda olabilir. Çok net fikrim yok bu alanda ve kararsızım. Ancak günümüzde çok rağbet gördüğüde bir gerçek, kullanım kolaylığı ve ekonomik oluşundan dolayı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder