8 Kasım 2015 Pazar

MAKYAJ - KONTÜR - İLLÜZYON

Yüzlerimiz yuvarlak, kare, dikdörtgen, üçgen, ters üçgen, oval gibi şekillerden ibaret. Birçoğumuz birkaç yüz karakterini aynı anda taşıyabiliriz. Video bunu çok iyi anlatmış. En ideal olan yüz tipi literatürde 'altın oran' diye tabir edilen oval yüz tipi. Makyözlerin en rahat çalıştığı, en az uğraş verilen, en iyi sonuç alınabilen yüz tipi. Hani Hülya Avşar'ın yüzü gibi. E o zaman diğer yüzler ne olacak? Profesyonel makyaj uygulamalarında yüzler olabildiğince oval yüze dönüştürülmeye çalışılır.
Çokmu yuvarlak yüzümüz var, kontürleme dediğimiz işlemle yanaklar koyu gölge ile daraltılıp, daha ince bir yüze kavuşuruz. Çenemizmi uzun, koyu gölgeler vererek daha ideal bir çene formuna ulaşırız. Alnımızmı dar, açık renk gölgeleme işlemini alnın saçla birleştiği noktalara uygular daha geniş bir alın formu yaratılır. Burnumuz etli ve genişse, burun kenarlarına koyu gölge yapılır. Burnun uç kısmına açık tonlama uygulanır. Kemik varsa o kısma yine uygulama yapılır, burun küçük ve ince görünsün diye. Say say bitmez bir sürü teknik ve püf noktalar. Amaç koyu gölgeleme ile kusurları geri plana itip, güzel tarafları ortaya çıkarmak ve yüzü daha çekici bir hale getirmek.
Bu işlem fondötenle, pudrayla, bronzerla, kapatıcılarla bir açık bir koyu tonla yapılır. Gündüz makyajında çok başarılı bir uygulama yapmak bayağı bir beceri gerektirir, daha çok da gece makyajında uygundur. Ekranda gördüğümüz ve beğendiğimiz ünlüleri yakından görünce hep bir hayal kırıklığı yaşamışızdır. İlk cümlemiz 'o kadarda güzel değilmiş' olur hep. Makyaj bir tür görsel sanat dalı, illüzyon ve sihir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder