16 Eylül 2015 Çarşamba

BOSU SPORU

    Bosu, içine hava doldurulmuş bir tarafı yarım kubbe şeklinde diğer tarafı yere sabit kalan sert yüzeyli bir ekipman. Üzerine inip çıkarken kasları güçlendiriyor, zihinsel konsantrasyonu sağlıyor ve dengeyi geliştiriyor. Yuvarlak kısmı üzerinde çalışırken bu bize tamda istediğimiz "dengesiz" çalışma olanağını sunar. İlk başlayanlarda aman ne dengesizlik, kaç kere üzerindeyken düşebilirsiniz, bacaklarınız o yamuk yüzeyde durabilmek için tir tir titrer. Yani hareketleri bir türlü tamamlayamazsınız.
    Bosu topu sabit değildir ve aynı konumda kalmak için alt ve üst vücudumuzdaki dengeleyici kasları kullanmaya çalışırız. Sadece top üzerinde ayakta durmak bile zorlu bir egzersiz olur. Başlangıçtaki o karamsarlık zamanla kaybolur ve topun üzerinde durabilme başarısı gitgide artar. Benim gibi savruk yürüyen biri yapabiliyorsa herkes yapar.
    Yani özetle bosu, spor yapmaktan anladığımız zihin ve beden bütünlüğünü gerektiren, DENGE, NEFES ve EGZERSİZ üçlüsünün bir sentezidir.

             

1 yorum:

  1. Aa süper bir spora benziyor. Denge deyip geçmemek lazım. Gerçekten çok önemli . Bu sprora nerede veriyorlar acaba, gitsek.

    YanıtlaSil