21 Eylül 2015 Pazartesi

GÜZEL BİR CİLT İÇİN BASİT KÜÇÜK TÜYOLAR - 1

Öncelikle cildimiz % 60 genetik miras, % 40 ona nasıl davrandığımızla ilgili yani beslenme, yaşam biçimi, su tüketimi, uyku düzeni, sigara ve alkol kullanımı, alınan hormonal ilaçlar vb. böyle uzayıp giden kocaman bir paket proğram.
Araştırma sonuçları derki, cilt hücre yenilenmesini en yoğun olarak ortalama akşam saat 10.00 - 10.30 ile 01.00 saatleri arasında yapmaktadır. Yatmadan cildi temizleyip, gece kremini sürdükten sonra üzgünüm ama uyku moduna geçilmeli. Tüm gün güneş ışığı, toz, kir, stres gibi dış etkilerin hasar bıraktığı cildimiz, ancak gece kan dolaşımı hızının iki katı arttığı, yenilenmenin başladığı saatlerde cilt yapımıza uygun olarak aldığımız  gece kremleri ile desteklenir. Çünkü daha çok mineral ve kimyasallar ile formüle edildiği için gece hızlı çalışan metabolizmaya destektirler.
Günde en az iki litre su tüketmek de cilde parlaklık veren faktörlerden. Spor yapmak, hamam kültüründe kabak lifi ile yüze kese yapmak cilt gerginliğini artıran faktörler. Şimdilik bu kadar yeter sonra yine devam ederim.

                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder