27 Eylül 2015 Pazar

SİRKE - KAHVE - MADEN SUYU MUCİZESİ

SİRKE: En makbul olanı organik elma sirkesi. Aslında evde yapımı çok kolay ve en makbul olanı. Fermante edilen sirke, enzimler açısından zengin içerik kazanır. Doğal alfa hidroksi asitlerden zengin, ölü deriyi soymaya yardımcı elma sirkesi, ciltte doğal ph' ı dengeler, güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Akne ve lekeler için su ile sirkeyi yarı yarıya karıştırıp pamukla yüze sürülebilir. Alerjen ve hassas ciltler daha seyrek yapmalı, cilt tepki verirse hemen vazgeçilmelidir.

TÜRK KAHVESİ: Günde bir veya iki fincan kahve içmenin faydaları saymakla bitmez. İçtiğimiz kahvenin telvesini atmayın, içine birkaç damla zeytinyağı ve birkaç damla saf su karıştırıp yüzümüze sürelim. Bir nevi peeling yapar gibi dairesel hareketlerle ovalayıp 2-3 dakika yüze masaj yapalım. Kurumasını bekledikten sonra yüzü ılık suyla yıkayalım. Artan malzemeyi ellerimizede uygulayabiliriz. Vücut peelinginde, selülitle mücadelede de faydalıdır. Yüzümüzdeki cansız, donuk, yorgun görünümü hafifleterek daha yumuşak ve parlak bir ifade kazandırır.

MADEN SUYU: İçtiğimizde içeriğindeki zengin kalsiyum ile kemiklerimizi güçlendiren maden suyunu, buz kalıplarına döküp, donduktan sonra hergün bir tanesini sabahları yüzümüzde gezdirelim. Yalnız dikkat edilmesi gereken, buzu direk değil, arada ince bir temiz tülbent ile yüze uygulama yapalım. Özellikle göz çevresinde kılcal damarlar yüzeye yakın olduğu için buz, damarları çatlatabilir. Aman dikkat diyoruz. İçeriğindeki mineraller gözenekleri açıyor ve hava almasını sağlıyor.
                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder