29 Eylül 2015 Salı

MAKYAJA İLK SAYGI DURUŞU

                           

Zaman içinde süratle gelişen ve büyüyen kozmetik sektöründe dünyanın en iyi profesyonel markası Kryolan'dan bahsetmezsem anlatmak istediklerim yarım kalmış olur. Dünyada olduğu gibi artık ülkemizde de nitelikli eserler ortaya çıkmakta, sinema, TV ve benzeri projelerde sanat gücü yüksek projeler yaratılmaktadır. Öncelikle ifade etmeliyimki makyaj genel anlamda algılanan yani bir tür süslenme veya daha güzel görünme çabası değildir sadece. Görselliğin çok ön plana çıktığı günümüzde, makyaj başlıbaşına bir sanat dalıdır ve bu sanatında tesadüfen öğrenilemeyeceği, 'Profesyonel Makyaj' ın uygulayıcısı olmak için iyi bir eğitimden geçilmesi gerekliliği sözkonusudur. Ve hadi öğrendim ve bitti değil tam tersine hiç sonu gelmek bilmeyen bir eğitim yolculuğudur.

Aklınızda yer eden unutamadığınız dizi veya filmleri bir hatırlayın. Onun hafızalarımızda bu kadar yer etmesinin aslında altında yatan faktör filmin başarısı kadar kullanılan makyaj teknikleridir aynı zamanda. Hemen birkaç tane sayayım: Uzay Yolu, Avatar, Kurt Adam, Game of Thrones ve  birçok tarihi filmlerin unutulmazlar arasında olmasının nedeni görsel hafızamızla beraber farkında olmadan algıladığımız makyaj sanatıdır. Benim en unutamadığım 'Kuzuların Sessizliği' ndeki kadavra sahnesidir mesela. O ceset üzerinde inanılmaz makyaj vardır örneğin. Diyelimki oyuncunun kolundaki kurşun izi kaç saat önce olmuştur, silah hangi yönden atılmıştır, kanın akış yönü nedir, olay gecemi gündüzmü olmuştur ve onlarca detay vardır anlayacağınız. İşin içine anatomi ile bilimde girmektedir bir nevi.

Tüm Hollywood ve dünyada ve ülkemizde tüm film, dizi, klip, moda fotoğraf çekiminde kullanılan 750 den fazla renk, 16.000 taneden fazla ürüne sahip rakipsiz Alman markası Kryolan'ın baş make up artisti ve ürün müdürü, ders alma şansına sahip olduğum, dünya tatlısı Tuğçe Dilaverler'in günlük, basit bir makyaj videosunu paylaşmak istedim son söz olarak.

                       
                             





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder