24 Eylül 2015 Perşembe

EJDERHA DÖVMELİ KIZ

                             

Stieg Larsson' un yazdığı 'Millenium' üçlemesinin ilk kitabının ismi. Yazdıktan kısa bir süre sonra ölmüştür. İskandinav polisiye edebiyatında öne çıkan, sosyal sistemi çok sert eleştiren, arada hani bizlerinde hep örnek ülkeler olarak gösterdiği anlayışın tersine, ciddi bir İsveç devlet sistemi taşlamasıdır.

Önce filmini seyretmiş, sonra çok iyi satanlar listesinde yer alan kitabını okumuş yani mevzuya tersten dahil olmuş biri olarak her ikisinide çok başarılı bulduğumu ifade etmeliyim. Yönetmen efsane isim David Fincher, başrolde Daniel Craig, Rooney Mara.

Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist, adını temize çıkarmak için, başı zaten dertte olan biri olarak, yeğenlerinin ölümünden muhtemelen sorumlu olan İsveç' in en zengin endüstri patronları arasında yer alan ailenin malikanesine doğru yol alır. Bu arada sıradışı 'hacker' Lisbeth Salander ile yolları kesişir ve birlikte geçmişten gelen cinayetler zincirini çözmeye çalışırken aralarında hassas bir güven köprüsü de kurulacaktır. Bayan oyuncu o kadar başarılı ki, onun gerçek hayattada o dövme ve piercing'lerle yaşadığına inandırmıştım kendimi bir süre.

Soğuk kış mevsimi görüntülerini seviyorsanız, Baltık Ülkeleri' ne karşı benim gibi merak ve sempatiniz varsa, esrarengiz konulara ilgi duyuyorsanız izlemenizi öneririm.
                 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder