23 Eylül 2015 Çarşamba

CİLTTE EN FAYDALI ÜÇ TEMEL GIDA

Bu sefer her an elimizin altında bulunan, yenilebilir gıdalara bakalım. O kadar çok meyve, sebze sayılabilirki faydalı olan biz dikkatleri çok dağıtmadan 3 temel meyveyle yola devam edelim.

LİMON: Cilt içinde en faydalı olan C vitamini, açısından en zengin narenciyeden bahsedelim. Günde bir dilimde olsa mutlaka kabuğuyla tüketilmeli, cilt kanserine karşı koruyucu ve cilde parlaklık verme özelliği vardır. Çünkü kabuğunda cilt aynı zamanda beden içinde gerekli enzimler, C vitamini, P vitamini, kalsiyum, potasyum, lif, sitrik asit bulunur. Aklıma geldi yarım limonu yedim bile bunu yazarken. Limonun suyunu biraz sulandırıp yüzede sürülebiliriz. Koyu tenli ciltler ve yağlı ciltlere özellikle iyi gelir. Fakat çok asitli ve fazla uyarıcı olduğundan hassas ciltlerde tahriş gibi sonuçlarla karşılaşma riski her zaman mevcuttur. Olmazsa ilk olarak çok küçük bir bölgede deneyebilirsiniz.

SALATALIK KABUĞU: Kabuğun iç kısmı cilde sürülünce cildi yumuşatıp rahatlatıyor. Salatalık suyunun çok iyi bir tonik olduğu ve cildi çok iyi temizlediği araştırmalarla sabittir. Peki neden, araştırdım ve cevabı buldum. Kabuğunda kırışıklığı önleyen ve deriyi dolgunlaştıran kalojen olan silisten meydana gelmekte. Uzmanlar günde en az 5 miligram öneriyorlar. Buda sadece salatalık kabuğundan alabileceğimiz miktara denk gelmekte. Demekki salatalığı doğrarken kabukları yüzümüze koyuyoruz, apaçi gibi, bir süre bekliyoruz. Kendisini rendeleyip yüzümüze maske olarak da kullanabiliriz.

DOMATES: 'Balaton Gölü' kıyısında yaşayan Macar kadınlarının hepsinin ciltlerinin çok güzel olması dikkat çekmiş ve araştırma konusu olmuş. Sonuçta  domates tüketiminin çok fazla olması ile konu aydınlığa kavuşmuş. Domatesin hemen kabuğunun altında bulunan likopen maddesi cildin en iyi dostudur. Çiğ olarak yemekten ziyade sofrada, tavada dilimleyip hafif ısıtılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü sadece ısı yoluyla likopen maddesi açığa çıkmakta. Kahvaltıda elinizden geldiği kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder