24 Eylül 2015 Perşembe

MAKYAJDA KAHVERENGİ GÖZLERDE FAR KULLANIMI

Bende ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Bilinenin aksine kahverengi gözlüler çok şanslıymış !! Sıradan gibi gözüken kahverengi gözlü olma halini tersine çevirebilirmişiz. Eğer doğru göz farını seçtiysek, gözlerimiz dünyanın bütün renklerini yansıtabilir.

Yeşil, şampanya, bronz, altın, kahverengi, pembe, mürdüm, koyu turuncu, mercan, metalik renkler ve mavinin muhtelif tonlarıyla çok iyi sonuçlar elde edebiliriz. Dikkat edilecek saç rengi, ten rengi, kıyafetimizde önemli tabi burada. Çok detaylandırmadan, bir hatırlatma babında ifade etmek istedim

Aşağıda verdiğimiz evrensel 'renk çarkı' daima rehberimiz. Kural basit. Zıt taraflarda yer alan renkler biraraya geldiğinde birbirini 'ortaya çıkarır'. Yani mavi turuncuyu, mor sarıyı gibi. Bu demek değilki mavi gözlü biri gidip direk turuncu far sürsün. Ama turuncu alt tonlu farların göz rengini daha belirgin kılacağı açık. Işık, gölge ve renklerin doğru kullanımı ile zaten makyajda amaç yüzün kusurlu yerlerini gizlemek, güzel bölümlerini ortaya çıkarmak değil mi?
                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder