22 Eylül 2015 Salı

GÜZEL BİR CİLT İÇİN BASİT KÜÇÜK TÜYOLAR -2

Anlatılan her detay tecrübemle sabittir.

Her ne kadar kozmetik kremleri kullanıyor olsak da, mevsim geçişinde olduğumuz şu dönemde cildimizin kuruduğunu bariz biçimde hissedebiliriz. Haftada birkaç kez cilt dostu E vitamini açısından en zengin olan Buğday Özü Yağını yüzümüze , Üzüm Çekirdeği Yağını göz çevremize, birkaç damlayı avucumuzun içinde ısıtarak uygulayabiliriz. Üzüm Çekirdeği Yağı, E vitamininden 20 kat, C vitamininden 50 kat daha güçlü cilt koruyucusu proanthocyanidin içerir.

Hergün içilen bir fincan şekersiz yeşil çay antioksidan ve anti-inflamatuar  özelliğinden dolayı yenileyici özelliğe sahiptir ve ciltte yaşlanmayı geciktirir. Hatta demlediğimiz bir kısmını yüzümüze pamuklada sürebiliriz. Ne faydası var derseniz yapılan çalışmalar cilt kanserinden koruduğu ve UV ışınlarını bloke ettiğini ispatlamıştır. Papatya çayı da çok iyi cilt temizleme kürü, yatıştırıcı özelliğinden dolayı yanık, şişme gibi durumlarda ciltte rahatlatıcıdır.

Cildi her akşam muhakkak temizleyip arkasından tonikliyoruz. En doğal ve en ekonomik tonik ise gülsuyudur. Doğal olanını satın alın derim. Kuru cildi nemlendirici, yağlı cildi ise daha normal cilt haline getiren sihirli, mucizevi bir armağandır bize gülsuyu. İstikrarlı kullanmaya devam ederseniz bizi daha yaşlı ve yorgun gösteren açılmış gözeneklerin sıkılaştığını, yüzün zamanla daha pembe bir ton aldığını, cildin toparladığını mutlulukla görebilirsiniz. Hele bu değişimi bir yakınınız, arkadaşınız farkettiğinde yaşanan mutluluk tarif edilemez.

Piyasaya hergün, her dakika yeni bir 'sihirli formül', adı altında yeni marka kremler sürülmekte ve buda bizde bir kafa karışıklığı yaratmaktadır. Aldığımızın hiçbirini de tamamen tüketip etkilerini göremeden sıradaki gelsin misali, başka bir tercihe yöneliriz. Sonuç elbette başarısızlıktır. İlerki yazılarda ürün içeriklerine de değineceğiz elbette. Yani durum o kadar sandığınız kadar karmaşık değil, en pahalısından en ucuzuna içeriklerde çok çok büyük farklar yok. Firmaların reklam ve promosyon bütçesi farkı ve arkasındaki sermayenin gücü var sadece.

Sadece şu, iyi sonuç almak istiyorsanız uygulama konusunda istikrarlı olmak gerekiyor. Cildimiz nasıl bir hafta on gün içinde o olumsuz haline dönüşmediyse, geri dönüşümü de biraz zahmetli olabilecektir. Yılmayın usanmayın, inanın o kadarda zor değil.
                                         
     











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder