15 Eylül 2015 Salı

MUHTEŞEM ÜÇLÜ


Zamanı geçmek üzere, bol bol tüketelim, deep freeze'e koyalım olabildiğince, çocuklarımıza suyunu içirelim, yedirelim. Komposto, marmelat, reçelde, olabilir tabiki.
     VİŞNE Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah. İçeriğinde bulunan ve meyveye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor.
     KIZILCIK Kızılcık suyunun faydaları, idrar yolu enfeksiyonlarından cilt sağlığının iyileştirilmesine kadar değişir. Son çalışmalar kızılcık suyunun böbrek taşı oluşumunu önlemek ve ağız sağlığı iyileştirmede etkili olduğunu göstermiştir. Mide ülseri tedavisinde, kanser tümörlerinin büyümesini engellemede, ağız sağlığını korumada, kemik erimesini engellemede, cilt sağlığını korumada çok önemli çok özel bir meyvedir.
     TAZE CEVİZ İşte en sevdiğim, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olması daha iyi zihinsel fonksiyon, diyabeti ve yüksek kan basıncını azaltıcı, astım, ekzama tedavisinde etkili, damar esnekliğini korumada etkili, kötü kolesterolü düşürücü, göğüs, bağırsak kanserine karşı koruyucu, yani say say bitmiyor..Yıllardır zamanını kaçırmadan severek yerim, dayanabilirseniz çok değil günde sadece birkaç tane, başlayınca devamı geliyor çünkü 😀.
   
                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder