16 Eylül 2015 Çarşamba

CİLT DOSTU GIDALAR

* Tavsiye edilen besinler
Avokado, bezelye, elma, brüksellahanası, böğürtlen, brokoli, süzme peynir (az yağlı), tavuk (beyaz et) , karnabahar, kereviz, balık, (somonbalığı, kalkanbalığı, kılıçbalığı, dilbalığı, levrek, sardalye), karides, parvurya, istakoz, midye, salatalık, yumurta beyazı, yağsız süt, sarımsak, greyfurt, tatlı kavun, kivi, baklagiller, mercimek çorbası, limon, yeşil yapraklılar, marul, mantar, nektarin, taze kabuklu yemişler, yulaf ezmesi, soğan, zeytinyağı, zeytin, parmesan peyniri, şeftali, armut, turp, ıspanak, soya fasulyesi, çay (siyah yada yeşil), domates, domates suyu, hindi eti, yoğurt (sade, yağsız), kabak, lahana, kavun, horoz, kişniş, dereotu, patlıcan, zencefil, yabanilahana, maydanoz, erik, pazı, yeşil soğan, pırasa, ekşi krema, ceviz, dolmalık kabak tercih listelerimizde yer alacak başlıca besinlerdir. Daha az yağ, daha az kalori, daha az protein tüketmeye özen göstermeliyiz.

* İyi karbonhidratlar (glisemik indeksleri düşük olanlar) cildinizi gençleştirir.
Bezelye, brokoli, böğürtlen, lahana, kavun, turunçgiller, kivi, yeşil yapraklılar, şeftali, armut, erik, ıspanak, nişastasız sebzelerin çoğu.

* Antioksidan etkili cilt dostu besinler
Avokado (yağ ve kalori içeriği yüksektir), biberler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kavun, yerelması (yerelmasının şeker içeriği ve kalori yüksektir), somonbalığı (taze, ızgara), ıspanak ve lahana (az pişirilmiş), portakal, domates, çilek, brüksellahanası, brokoli, karnabahar, turp, beyaz ve kara lahana, şekerpancarı antioksidan etkili cildi koruyucu ve gençleştirici besinlerdir. 
                     

1 yorum:

  1. Ah şu yararlı karbonhidratları aklımda tutmam lazım, Emelciğim.. Çünkü şu sıralar en çok onlara ihtiyacım var. Turnaklarım feci durumda mesela.

    YanıtlaSil