25 Ekim 2015 Pazar

ALATURKA MI ALAFRANGA MI ?



Alaturka tuvalet diye adlandırılan yeni jenerasyonun pekde belleğinde yer almayan eski tip tuvaletlerin kullanımında kabızlık, reflü, kolon kanseri, hemoroit gibi hastalıkların azaldığı araştırmalar sonucunda su götürmez bir gerçek. Ortak kullanımlı yeni tip tuvaletlerde mikrop ve hastalıkların bulaşması çok daha kolay. Günümüzde maalesef eski tip tuvaletlere çok sık rastlanmıyor.

Niye daha sağlıklı? Çömelme durumu ile bayanlarda mesanede daha az idrar kalıyor, buda ileride idrar kesesinin sarkması ile oluşabilen idrar kaçırma rahatsızlığının önüne geçiyor. Bu rahatsızlık çokda dile getirilmeyen ve insanların sosyal hayatını birinci derecede etkileyen bir durum. Günümüzde her iş alelacele ve bir koşturmacadır gidiyor. Şimdi dikkat: Hangi tip olursa olsun mutlaka işiniz bittiğinde yirmiye kadar sayın ve son bir kez ıkının. Amaç idrar kesesinde hiçbir şey bırakmamak.

Beyler ayakta değil mutlaka oturarak. Kurala uymazsanız ileride prostat gibi sorunlar kapınızı çalabilir.

Sadece sonunda değil başında da eller yıkanmalı, ayrıca klozet kapağı kapalı olarak başında ve sonunda mutlaka sifon çekilmelidir.

Aslında bunlar sizlerinde bildiği şeyler, peki niye anlatıyorum? Tırnak altı mikrobu diye bir bela varki, nelere yol açtığını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Hani resimdeki gibi şirin değiller. Ellerimizi hiç yapamıyorsak günde bir kez olmadı akşamları tırnak fırçası ile yıkamalıyız. Gratislerde satılan ufacık, ucuz bir fırça, herkes alabilir.

Olduda bir mekanda, yolculuk esnasında eski model tuvaletle karşılaştığınızda mutlaka ters yönde kullanın. Konu hassas ama hayati, paylaşmadan edemedim, sevgiyle kalın.


1 yorum:

  1. alaturka tuvalletten nefret ettiğim kadar hiç bir şeyden nefret etmiyorum :-(((((

    YanıtlaSil