8 Ekim 2015 Perşembe

'Y KUŞAĞI' Nİ YETERİNCE TANIYOR MUYUZ ? O BELKİ SİZSİNİZ BELKİDE EVLADINIZ

                     

             
1980 - 1995 yılları arasında doğanlarmış Y nesli. Özellikleri, bağımsız olmayı seven, özgürlüklerine düşkün, kendi görüşlerinden asla vazgeçmeyen, biraz uyumsuz, aşırı bireyci ve otorite tanımayan, kendilerine kurallar koyulmasından hoşlanmayan. Temel değerlerinden birisi 'adalet' duygusuymuş. Kendi görüşlerine uymayan durumlar olduğunda hiç düşünmeden direnişe geçen, tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi. Gördük ki kendi görüşlerini anlatmak ve isteklerini kabul ettirmek için günlerce parklarda yattılar.

Toplum başta çoğu kere onları yanlış anladı, tembel, disiplinsiz, apolitik olmakla suçladı. Sonra gördük ki onlar farklı bakış açısıyla bakıyorlar dünyaya, işte sorunda buradan kaynaklanıyor. Özgüvenleri yüksek bu nesil, inançları uğruna sonuna kadar savaşabilir.

Araştırmamda en dikkatimi çeken konu, bu kuşağın ailelerinin çocuklarına çok düşkün olmaları. Çocuklarının bir isteği sözkonusu olduğunda çok çabuk onların seviyesine inebiliyor ve sorunlarını halledebiliyorlar. Aa bu bizi anlatıyor ☺. Yeri geldiğinde birer kanka, arkadaş olabiliyorlar.

Resimde görüldüğü üzere üç parağraftaki anlatımda aslında hep oğlumu da anlatmış oldum. Bu cümlelerin hepsinin altına gözü kapalı imzamı atarım. Çoğu kereler birlikte büyüdüğüm, yirmi iki yaş farkım, bazen anne bazen evlat olduğum, hiç dolaylı konuşamadığım, akıl hocam, bende hep elli yıl yaşamışda sonra bu dünyaya geri dönmüş izlenimi veren, tüm dünya insanları için eşit üzülen, hayvanlar için ağlayan... Bu cümleler böyle akar gider, bitmez. Bu yaş dönemi çocuk sahibi olanlar gülümsüyordur muhtemelen bu satırları okurken. Teşekkür edelim bu nesle bence. Bize çokşey öğrettikleri ve farkındalığımızı yükselttikleri için..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder