25 Ekim 2015 Pazar

CONCEALER - MONCEALER ?

Son dönemlerde adını daha bir sık duyduğumuz mucize: Concealer yani kapatıcı. Genelde anladığımız sadece koyu halkalar halindeki göz altı morlukları için kullanıldığı. Değil tabi. Concealer fondötenle kapatamadığımız ama hala görünen sivilce izleri, çiller, göz altı morlukları, kırmızılıklar, görünsün istemediğimiz benlerimiz, yüzeyde görünen kılcal damarlar, kahverengi güneş lekeleri vs kapatmak içindir.

Birde yüzümüzün tamamına kullandığımız fondöten asla göz etrafına uygulanmaz. Ya sadece 1 milimetre kalınlığındaki göz derimizi kuruturuz yada tersi yağ butoncukları oluşmasına sebebiyet veririz. Burada biz bölgesel kusurlardan bahsediyoruz. Daha yüksek kapatıcılığa sahip kapatıcımızı, parmak ucumuzla veya resimdeki gibi pinpon bir sünger (Avon markası sünger ve fırçaları çok kaliteli ve ekonomik) yardımıyla nemlendirici sonrası fondöteni sürdükten sonra uygularız. Göz altları şişse uygulanmaz daha kötü bir görüntü olur çünkü. Üstüne sürdüklerimizin sabitlenmesi ve uzun süre dayanması için ister transparan ister renkli pudra ile geçiş yapılmalı. Böylece göz altına sürülen kapatıcımız göz etrafı çizgilerini doldurup bizi olduğumuzdan daha yaşlı göstermesin.
Gelelim konunun özü en sevdiğim en  renkli kısma: Yeşil renkli olan, sivilce, kızarıklık gibi kusurları, lila renk cansız solgun, sarımtrak bölgelerin tonunu düzenler. Pembe koyu halkaların yeşilimsi görünümlü olan bölgelerin görünümünü hafifletir. Bej yüksek kapatıcılık gerektiren problemleri gizler. Paletin en açık renkte olan concealer, ihtiyaç halinde aydınlatıcı olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder