23 Ekim 2015 Cuma

KISA KISA TÜYOLAR 2


SAÇLAR : Son yıllarda biz yetişkinlerin saçını bebe şampuanlarıyla yıkama alışkanlığı epey yaygınlaştı. Bende zaman zaman bu kervana katılanlardanım. Neden derseniz, bebek cildine uygun üretildiği için daha az kimyasal madde, alkol ve koruyucu madde -parapen- içermektedir. Buda saç ve saç derisinin tahriş olmadan temizlenmesi demektir. Harika bebek kokusuda yanında eşantiyonu.

YÜZ : Kabuklu pirinci mikserde un haline getirip, sabah akşam bir tatlı kaşığı pirinç tozunu suyla bulamaç halinde yüzümüzü yıkarsak zaman içinde hamilelik ve güneş lekelerinin açıldığını görürüz. Ayrıca doğal bir cilt beyazlatma yöntemidir. Olmadı pirinç unuda aynı işlevi görür.

BOYUN : Yüzümüze kullandığımız her kremi kesinlikle boynumuza, göğüs dekoltemize de uygulamalıyız. Çünkü bunlar bir bütündür. Ve boynumuz en çok ihmal ettiğimiz bölgemiz. Göğsümüz ilerde, omurgamız ne kadar dik durursa boynumuz o kadar az kırışır, gıdımız az sarkar, yanaklardaki çökme o kadar az olur. Göğüs sarkmasıda gecikir. Kurtarıcımız ise bol yürüyüş ve pilates yapmak.

KURU MEYVELER : Klişe tabi aynı bildik cümleler ama olsun hatırlatmakta fayda var. Bazılarımız yaş meyveyi çok fazla tüketemeyebilir, fakat kuru meyve daha pratik ve çabuk bozulmazlar Meyveler kurutulduğunda vitamin değerleri düşmüyor, bilakis enzim değerleri yükseliyor. Serbest radikallere karşı vücudu koruyor.

KABIZLIK : Günümüzde çok sık karşılaşılan bu rahatsızlıkta, en basit akla gelen ilk yöntem kadınlarda saat yönünde karnımıza masaj yapmak. Erkeklerde ise saatin tersi yönünde.

TERLEME : Vücudumuzun birçok bölgesi terler, bunlardan içeriğinde enzim, peptid, Q enzimler açısından en zengin olanı alnımızdaki terdir. Bunun için mi acaba birçok atasözüne konu olmuştur? Eskiler bu işi bilmeden biliyorlarmış aslında. Çok basit bir yöntem alnımız terlediğinde hafifçe göz etrafımıza yayıyoruz. İnceliği sadece 1 milimetre olan göz derimizi besliyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder