18 Ekim 2015 Pazar

3500 SAAT TRAŞLA GEÇERMİ ?




                                    

Ömrünün yaklaşık 3500 saatini tıraş olarak geçiren erkeklerin derileri doğal olarak kadınlardan daha çok yıpranır, kurur! Erkeklerde kadınlar gibi daha dinç ve çekici görünmek isterler elbet. Nesiller boyunca, "erkeklerin bir tıraş sabunu, bir tıraş bıçağı ve bir kolonyasından başka bakım malzemesi olmaz" sözlerini duyduk hep.

Her gün tıraş oldukları için ölü hücre tabakasını kadınlardan daha sık attıklarını ve daha sağlıklı bir cilde sahip olduklarını düşünebilirsiniz. Tıraş bir nevi peeling işlevi görür. Ammavelakin birde madalyonun diğer yüzü var. Tıraşla beraber koruyucu tabaka da yok ediliyor! Her seferinde tıraş ve jiletle kazıma işlemi ciltlerini daha hassas ve yıpratıcı dış etkenlere karşı açık hale getiriyor. Alerji geliştirmeleri daha olası!

Ciltte, kadınlardan çok daha fazla kalın/sık kıl kökleri ve sebum salgısı olduğundan siyah nokta ve sivilce sorununa daha açık bir deri oluşturuluyor. Üstelik bu sorunlarla baş ederken sakalıda her gün kesmeye devam ediyorlar. Yani yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Bütün bunlar yetmezmiş gibi testesteron hormonu da, cildin daha kalın, daha yağlı, gözeneklerin daha geniş olmasına neden oluyor.

Kollajen salgısının daha fazla olmasıyla, erkeklerde cilt yaşlanması daha geç başlar. Deride incelme, çizgilerde belirginleşme 40-50’li yaşlarda kendini belli eder. Ancak dışarıda geçirilen zamanın daha fazla olması ve güneş koruyucu kullanımına önem verilmemesi, dışsal faktör kökenli yaşlanmanın erkeklerde daha belirgin olmasına sebebiyet verirki, bu yüzden erkeklerde derin kırışıklar daha bir belirgindir.

Yaşlanmayı geciktirmek amacıyla retinoik asit, vitamin C, meyve asidi içeren kremlerden faydalanılır. Erkeklerde cilt bakımının temel öğeleri cilt temizliği, nemlendiriciler ve güneş koruyuculardan oluşur. Cildinizi her gün nemlendirin. Cansız, solgun, yaşlı görünen bir cilt, genellikle bakım konusunda tembellik etmenin sonucudur. Elbette genetik faktörler bizim için işin başında, ya cezamız, ya mükafatımız.
       
       








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder