16 Ekim 2015 Cuma

DOLGUM MU GELMİŞ BOTOKSUM MU ?



Estetikte trendler devamlı değişiyor, yeni uygulamalar geliyor. Değişmeyen tek şeyse doğal güzellik arayışı. Alın bölgesi, kaş arası, göz kenar çizgileri, üst dudak, boyun çizgileri, el, ayak, koltuk altı terlemeleri ve migren ağrılarında botoks
kullanılmaktadır. Botoksda amaç kas hareketlerini engellemek. Direkt kasların içine, ince iğneler ile enjekte edilerek, çizgilerin yaklaşık 4-7 gün içerisinde yok olmasını sağlar ve ayrıca yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller. 3-6 ayda bir tekrar yaptırmak gerekecektir. Çünkü hepimizin mimiklerini kullanma alışkanlığı farklıdır ve hepimiz zaman içinde farklı kırışırız.

Dolgu ise daha çok yüzde hacim kaybı olan bölgelere uygulanır. Yıllar içinde yüzde çukurlar, oluklar, derin çizgiler oluşmakta. Dolgu malzemeleri içinde, hyaluronik asit içeren dolgular en güvenilir olandır. Etkisi 12-18 ay arası sürmektedir. Yinede bunlar uzun dönem kullanımında bünyeye ne tür zararlı etkiler yapacağı henüz tam olarak bilinmeyen bir tür zehir. 

Şahsi fikrime gelince, iğne, zehir maddesi gibi terimler bana her zaman mesafelidir. Sonuç olarak hiçbirimiz canlı vitrin mankenide değiliz. Defolarımızla barışık olmak en güzeli. Bariz bir problem yoksa mümkün olduğunca bu tür uygulamaları olabildiğince ileri yaşlara ertelemek taraftarıyım. Çünkü sürekli devamlılık arzeden bir uygulama ve yapılmadığı zaman karşılaşacağımız sonuç ne? Bizim ülkemizde bu uygulamalar çok küçük yaşlara inmiş durumda ve bir kontrol mekanizmasıda yok. Sonuç olarak estetik, kadınlar üzerinden nemalanan çok dev bir ekonomi. Gerçekten ihtiyacı olanlar, sağlık amaçlı uygulamalara sonuna kadar evet. Herkesde hayattaki seçimlerinde serbesttir.  Tabi şuda var, estetiğe göre bunlar çok daha hafif uygulamalar.
                                             




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder