25 Ekim 2015 Pazar

KİRPİK MEVZUSU


İtiraf edeyim kozmetik konusu öyle bir alanki içine girdikçe derinliğinde kayboluyorum. Ne konular bitiyor ne yenilikler. Kirpik her kadının zaafı, bakışlara anlam katan, göz makyajını tamamlayan son hamle, kimisinde çok şuh durabilen tamamlayıcı bir unsur.

Doğal duranını ve göz yapımıza uygun olanını tercih etmek lazım tabi yoksa insanın yüzünde iki trantula dans ediyormuş gibide olabilir. Kirpikleriniz yeterince uzun ve belirgin değilse, kirpik kıvırıcı kullanmaktan sıkıldıysanız takma kirpik tam size göre. Bütün olarak takılanlar, parça tutam olarak takılanlar var. Bunlar kendimizinde yapabileceği basit kirpik dibine yapıştırma yöntemi.

Birde işlemi bayağı zahmetli ve maliyetli olan ancak daha uzun süre dayanabilen 'ipek kirpik' uygulaması var. Ben bu uygulamaya mikro cerrahi işlem diyorum kendimce. Profesyonel birinin uygulaması gerekir. Tek tek kirpik taneleri özel yapıştırıcısıyla sizin kendi kirpiğinize yapıştırılır. Sonuç çok daha doğal bir görüntü. Son trend gelin olurken yaptırmak.

Benim gibi göz hassasiyeti olanlar zorlanacaktır muhtemelen bu konuda. Hadi ben bir kopya vereyim. Hazır satılan bütün kirpiklerin sadece dış uç kısmı kalacak (4-5 kirpik) şekilde kesin ve gözün bitiminde kuyruğuna doğru bu küçük parçayı yapıştırın. Hem gözlerimiz daha çekik ve kalkık duracak hemde kocaman bir parça yerine minik bir kirpik tutamıyla bütün kirpik etkisini yaratmış olacağız. Küçük bir parçayı gözün üstünde taşımakta daha kolay olabilecektir.



2 yorum:

  1. Bana bir gün kirpik yapıştıralım mı? Nasıl duracak merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Seve seve,tabiki de çok güzel durur.

    YanıtlaSil